Zoeken
 
 

Zeven privéondernemingen zijn Belgische Best Managed Companies


Brussel, 2 mei 2018
Auteur:
Jan Hoffman
Deloitte Private en Econopolis maakten de eerste bedrijven bekend die dit jaar het kwaliteitslabel Belgium’s Best Managed Company mogen dragen. Het gaat om CE+T, EASI, E.D.&A., LVD Company, Protime, Vanbreda Risk & Benefits en Vandersanden Group. Dit zijn Belgische privéondernemingen die erkend worden omdat ze erin slagen een heldere strategie, sterke competenties, betrokkenheid bij het bedrijf en duurzame groei te combineren.

De juryleden (Françoise Chombar, CEO en medeoprichtster Melexis, Geert Noels, oprichter en econoom Econopolis en Rik Vera, voorzitter en medeoprichter nexxworks), selecteerden de bedrijven op basis van de specifieke Best Managed Companies criteria. Bij deze strenge en onafhankelijke selectieprocedure worden de managementcapaciteiten en -praktijken van een bedrijf beoordeeld. De procedure is gebaseerd op het wereldwijd gehanteerde framework van Deloitte.

 

Nikolaas Tahon, Managing Partner Deloitte Private: 'Deze bedrijven bewezen dat ze over de strategische capaciteiten beschikken om systematisch te innoveren en uiterst performante processen te implementeren. Ze zijn in staat hun kansen slim te benutten en risico's te overwinnen en van de ontwikkeling van talent en leiderschap een prioriteit te maken. Ze hebben ook een bewezen trackrecord op het gebied van duurzame groei. Daarom maken ze nu deel uit van de wereldwijde community van Best Managed Companies, die in de komende jaren ook in België steeds groter zal worden.'

 

Netwerken en kennis delen 

Meer dan honderd bedrijfsleiders en managementteams waren op vrijdag 27 april aanwezig op het eerste Belgium's Best Managed Companies-symposium en de aansluitende galaceremonie. Keynotesprekers tijdens het symposium waren Geert Noels en Rik Vera. Zij gaven hun visie op de economische vooruitzichten voor private bedrijven en hun digitalisering. De paneldiscussie met Françoise Chombar, Bernard Delvaux, CEO Sonaca, en Thierry Geerts, Country Director Google Belgium, was gericht op de kenmerken waar een Best Managed Company aan moet voldoen, en op de vier pijlers van het programma (strategie, talent, gedrevenheid en financiële performantie).  

 

'Ondernemerschap speelt een cruciale rol in de Belgische economie. Voor de economische groei van ons land is het belangrijk dat we privébedrijven ondersteunen en erkenning geven voor hun verwezenlijkingen', zei Geert Noels. 'Het Belgium's Best Managed Companies programma brengt bedrijven samen uit verschillende sectoren die stuk voor stuk sectorspecifieke uitdagingen het hoofd moeten bieden, maar ze hebben ook een groot aantal gemeenschappelijke kenmerken - aanpassingsvermogen, een innovatieve geest en ambitie. Wij brengen de Belgische privébedrijven samen in een community. We verrijken en ondersteunen hen, zodat ze nóg succesvoller kunnen zijn in een wereld die steeds competitiever wordt.'

 

Begeleiding en erkenning

Deloitte Private adviseert en ondersteunt uitsluitend grote en kleine privéondernemingen. In 2017 lanceerde Deloitte Private in samenwerking met Econopolis Belgium's Best Managed Companies. Dit programma wil begeleiding en erkenning bieden aan Belgische privébedrijven onder particuliere zeggenschap die uitstekende resultaten behalen. Bedrijven die deelnemen aan het programma halen een omzet van meer dan 10 miljoen euro. Ze zijn al minstens 5 jaar actief, tellen meer dan 25 voltijdse werknemers en hebben een meerderheidsparticipatie (> 60 procent) in handen van een Belgische ingezetene, persoon of entiteit. Ook moet de hoofdzetel of een belangrijk beslissingscentrum van het bedrijf zich in België bevinden. De ondernemingen moeten tevens in ieder opzicht voldoen aan de wettelijke, fiscale en ethische voorschriften.  

 

Uitgroeien tot internationaal label 

Het is de bedoeling dat het label 'Best Managed Companies' uitgroeit tot een internationaal label van kwaliteit en uitmuntendheid. Het programma werd 25 jaar geleden in Canada ontwikkeld en is eerder al uitgerold in Chili, Ierland, Mexico, Nederland en Italië. Binnenkort wordt het ook gelanceerd in Duitsland, Frankrijk, China en Japan. 

Zeven privéondernemingen zijn Belgische Best Managed Companies '
Vlnr: Gert D’Handschotter (CEO, E.D.&A.), Robert Eyben (CEO, CE+T), Karl Indigne (Marketing Director, Protime), Pedro Matthynssens (CEO, Vanbreda Risk & Benfits), Jean-Pierre Wuytack (CEO, Vandersanden Group), Salvatore Curaba (CEO, EASI), Carl Dewulf (CEO, LVD Company)
1/1
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief