Zoeken
 
 

Gentse startup Officient is ‘Coolest HR Tech Solution of the year’


Evere, 2 mei 2018
Auteur:
Jan Hoffman
De Gentse startup Officient won vorige week in Evere de award voor Coolest HR Tech Solution of the year. Dat werd bekendgemaakt tijdens de 2de HR Innov & Tech Day, georganiseerd door HRMinfo.net.

Tien start-ups van over het hele land pitchten hun concept voor een jury van HR-professionals. Deze jury bestond uit Carlien Van den Bril (HR manager van digitaal boekhoudplatform Yuki), Yannick Rousseau van het Gentse Showpad, Béatrice de Mahieu (Co.Station) en Roeland Van Dessel (voorzitter van onder meer Easy Pay). Uiteindelijk werd Officient, een HR-bedrijf van vier jonge Gentse ondernemers, zowel door de jury als de aanwezigen tot winnaar uitgeroepen.

Michiel Crommelinck, dokter in de bedrijfspsychologie en medeoprichter over Officient: 'We zijn een HR-platform dat de HR-administratie van KMO's zoveel mogelijk wil vereenvoudigen en digitaliseren. We beheren het volledige proces van zodra iemand in dienst komt tot deze persoon opnieuw vertrekt. Op die manier willen we ervoor zorgen dat voor een HR-manager of zaakvoerder alle informatie rond medewerkers op één plaats verzameld is. Uit die data kan men vervolgens leren en nieuwe inzichten ontwikkelen.'


Groei naar KMO's in België en Nederland 

Officient ging pas in september vorig jaar van start. De vier medeoprichters Michiel Crommelinck, Ilias Ismanalijev, Michiel Bearelle en Willem Delbare combineren HR-expertise met ervaring in het bouwen van moderne software. Delbare stond voordien ook al aan de basis van het eveneens Gentse softwarebedrijf Teamleader. Intussen groeide Officient uit tot een team van negen mensen, met al 50 klanten. Dit zijn voornamelijk KMO's van zo'n 15 tot 500 medewerkers, waaronder Mobile Vikings, Stievie, VOKA Oost-Vlaanderen en recent ook Club Brugge.

'Dankzij twee recente partnerships met sociaal secretariaten ‘Besox' en ‘Wij Helpen' willen we tegen het einde van dit jaar groeien naar om en bij de 3.000 KMO's in België en Nederland', aldus Michiel Bearelle. ‘Hiermee leggen we de basis voor een verdere internationale expansie. Deze award betekent veel voor ons. Het is een erkenning dat de HR-wereld gelooft in wat wij doen.'

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief