Zoeken
 
 

Toenadering Vlaanderen en Nederland voor transformatie naar digitale industrie


Hannover, 25 april 2018
Deze week vindt in Duitsland dé hoogmis van de slimme maakindustrie plaats: Hannover Messe. Daar was ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois aanwezig. Samen met de Nederlandse staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer maakte hij er bekend dat Vlaanderen de handen in elkaar slaat met onze noorderburen voor de transformatie naar een slimme maakindustrie.

Vlaanderen en Nederland pakken samen de transformatie naar de digitale industrie aan via het project 'Fokus', dat er voor moet zorgen dat zeven kennislabs in Nederland en Vlaanderen intensief gaan samenwerken. Dat hebben Vlaams minister-president Geert Bourgeois en de Nederlandse staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer maandag bekendgemaakt tijdens de Hannover Messe, de grootste industriebeurs ter wereld.

 

Fokus (Fabriek van de toekomst Ontwikkelen uit KennisbUndeling en Samenwerking) komt voort uit de Vlaams-Nederlandse top van eind 2016, waar Nederland en Vlaanderen zich engageerden in de samenwerkingsagenda high tech. Industriepartners zoals Agoria, FME, HighTech NL, Brainport Industries en kennisinstellingen Sirris, Flanders Make, KU Leuven campus Brugge, Open Manufacturing Campus en TNO bundelen de krachten voor het project. Bedrijven kunnen gebruikmaken van de voorziene infrastructuur om innovaties te ontwikkelen en te implementeren zodat ze kunnen transformeren naar een ‘Fabriek van de Toekomst'.

 

Grensregio 

Een ander nieuw project is ‘HELIS Academy', dat de noodzakelijke competenties in life sciences jobs en huidige trainingstrajecten beter op elkaar moet afstemmen. Met de nieuwe goedkeuringen wordt, inclusief cofinanciering, in totaal ruim 7,5 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. De helft daarvan komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. In totaal werd al 124,6 miljoen euro uit dat fonds geïnvesteerd in 59 projecten in de grensregio.  

 

Bron: www.ewi-vlaanderen.be  

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief