Zoeken
 
 

Ruim één op drie Belgische kmo’s hebben aanwervingsplannen in tweede kwartaal 2018


Antwerpen, 4 april 2018
Auteur:
Jan Hoffman
De Belgische kmo’s zien het tweede kwartaal van 2018 positief tegemoet. Meer dan een derde (33,8%) verwacht de komende drie maanden nieuwe medewerkers in dienst te nemen. Dat blijkt uit de 31ste tewerkstellingsenquête die uitgevoerd werd in opdracht van HR-dienstenverlener SD Worx bij 781 Belgische kmo’s

Volgens SD Worx gaat het in Vlaanderen en Brussel om bijna vier op de tien kmo's, met respectievelijk 35,2% en 37,4%. Daarmee blijven de tewerkstellingsvooruitzichten op een hoog peil. Bijna vier op de tien kmo's (37,7%) verwacht komend kwartaal ook meer werk op de plank. Bij 73% van de Belgische kmo's met aanwervingsplannen gaat het om een uitbreiding van personeel en geen vervanging. In totaal denkt slechts één op de tien (10,4%) van alle ondervraagde kmo's volgend kwartaal werknemers te ontslaan. De helft van deze kmo's (49,5%) zegt de werknemer die verdwijnt ook te zullen vervangen. Daarbij komt dat bijna vier op tien kmo's komend kwartaal ook meer werk verwachten. Dat is het op één na hoogste cijfer in de afgelopen vier jaar.

 

Nieuw personeel

Iets meer dan één op drie (33,8%) van onze kmo's (bedrijven met 1 tot 99 werknemers in dienst) denkt in het tweede kwartaal van 2018 aan te werven. Daarmee liggen de verwachtingen van onze kmo's ongeveer op hetzelfde hoge niveau als exact één jaar geleden (Q2 2017: 32,9%). In Wallonië dalen de verwachtingen om mensen aan te werven in vergelijking met vorig kwartaal (-13,5%). Toch blijft ongeveer drie op tien (29,3%) van de Waalse kmo's van plan in de komende drie maanden nieuwe personeelsleden aan te nemen. 

 

Positieve kijk

'Onze kmo's blijven positieve tewerkstellingssignalen geven. Ook voor het tweede kwartaal van 2018 hebben ze een positieve kijk op de economie en tewerkstelling. Vooral het feit dat kmo's meer werk verwachten is meer dan positief. Uiteindelijk is dat de voornaamste reden om meer medewerkers aan te trekken', verduidelijkt Johan Van Duyse, strategisch adviseur kmo's bij SD Worx. 

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief