Zoeken
 
 

Blog Rolf Elling: 'Afwachtende houding export dankzij Trump'


30 november 2016
Auteur:
Rolf Elling
Donald Trump is door het Amerikaanse volk gekozen tot president voor de komende vier jaar. Vanaf 20 januari 2017 heeft hij het in de Verenigde Staten voor het zeggen. De campagnetaal belooft weinig goeds. Dit geldt ook voor de exporterende bedrijven richting de VS. De schrik zit er bij de diverse kmo’s die veel zaken doen met Amerika wel in.
Hier tegenover staat dat het Amerikaanse bedrijfsleven ook te maken krijgt met een volledig nieuw speelveld. 140 ceo's uit innovatief, corporate Amerika publiceerden afgelopen zomer al een open brief waarin ze Trump een ‘ramp voor innovatie' noemen. De visie van Trump op de wereld is er een die lijnrecht staat tegenover samenwerking en het uitwisselen van ideeën. Nou, daar lusten de honden geen brood van. Maar wat nu te doen als Belgisch bedrijf dat exporteert richting de VS. Peter van den Houte (ING). ‘Met Trump als president zal veel afhangen van de experts waarmee hij zich omringt. Wellicht slijpen ze er de scherpe kantjes van af. Dan kan het wel mee gaan vallen.'

 

Trump heeft aangekondigd om de Verenigde Staten nieuw elan te geven en veel te investeren in de economie. De Belgische technologische industrie kan daar best wel een bijdrage aan leveren. Een goede verhouding tussen Europa en de VS, een relatie met een bloeiende handel, zonder handelsbarrières is in het belang van de Europese economie.

 

Of dit scenario uiteindelijk voor België  op positieve wijze zal uitpakken, moeten we nog maar afwachten. Voorop staat in elk geval wel dat Trump wil investeren in de Amerikaanse economie. En dat is goed voor de werkgelegenheid in de VS. Tijdens de campagne hamerde Trump erop dat vrijhandelsverdragen slecht hebben uitgepakt voor Amerika en dat hij daar iets aan wil doen. Mocht dit daadwerkelijk gebeuren, is dit in ieder geval slecht voor de exporterende bedrijven richting Amerika.

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: http://www.facebook.com/venabelgie

Volg ons nu op Linkedin 

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief