Zoeken
 
 

Opening van een 'Smart en Digital Factory'-applicatielab in Kortrijk


Kortrijk, 10 februari 2016
Sirris en POM West-Vlaanderen openen op 3 maart een applicatielab om concrete technologieapplicaties in het kader van Factories of the Future en Industrie 4.0 beschikbaar te maken voor lokale West-Vlaamse en tegelijk voor alle Belgische bedrijven. Deze site, de achtste vestiging van Sirris, vormt de eerste stap naar de realisatie van het West-Vlaamse plan van de ‘Fabrieken voor de Toekomst' voor Machinebouw en Mechatronica.

West-Vlaanderen vormt de bakermat van de Vlaamse maakindustrie. Vandaag creëert deze sector in West-Vlaanderen nog altijd een groot deel van de tewerkstelling en zorgt ze voor een aanzienlijke toegevoegde waarde. Met haar nieuwe vestiging zal Sirris voortaan ook in de nabijheid van de West-Vlaamse maakbedrijven actief zijn.

 

De vestiging bevindt zich in het hart van het dichte kmo-netwerk rond mechatronica, naast ‘Xiak', het expertisecentrum rond industriële automatisering van de Campus Kortrijk van UGent en The Level van Howest. De site zal over de nodige kantoorruimte en labo's beschikken, met onder meer een demoruimte voor de flexibele automatisering van assemblage. Het applicatielab vormt tegelijk de eerste van drie pijlers van het Machinebouw & Mechatronica-initiatief van de POM West-Vlaanderen, waarbij naast Sirris ook de universitaire associaties van Leuven en Gent nauw zijn betrokken.

Op 3 maart wordt alvast een voorproefje gegeven van de mogelijkheden van de demoruimte om bedrijven te helpen bij de transformatie van hun productie in de richting van een ‘Factory of the Future'. 

 

Feestelijke opening met demo's

De namiddag wordt ingeleid door Sirris en Howest, waarna een panelgesprek plaatsvindt met focus op gekozen thema's voor de Fabrieken voor de Toekomst Machinebouw en Mechatronica. Verder komen twee bedrijven uit de regio getuigen over hun activiteiten en zal Sirris een woordje uitleg geven over de plannen met en de technologie aanwezig op de nieuwe site. Het slotwoord is voorbehouden voor Jean de Bethune, West-Vlaams gedeputeerde voor Economie, voorzitter van de POM West-Vlaanderen en bezieler van het West-Vlaamse concept van de Fabrieken voor de Toekomst.

 

Na de presentaties volgt een uitgebreide rondleiding langs de nieuwe infrastructuur, met verschillende demo's.

 

De feestelijke namiddag zal worden afgesloten met een netwerking drink, een prima gelegenheid om kennis te maken met de Sirris-experts, eerste business-contacten te leggen of bestaande te vernieuwen.

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief