Zoeken
 
 

Sirris gaat West-Vlaamse maakbedrijven in eigen regio ondersteunen


Brussel, 16 december 2015
West-Vlaanderen, bakermat van de Vlaamse industrie, is de enige Vlaamse provincie waarin Sirris tot nu toe geen vestiging had. Daarin komt verandering: op 3 maart opent de achtste vestiging van Sirris haar deuren in de gebouwen van UGent in Kortrijk. De focus ligt er op machinebouw, mechatronica en assemblage.

Met deze nieuwe vestiging  realiseren de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen en Sirris de eerste stappen in hun plannen voor een gezamenlijk initiatief met de industrie en universiteiten in West-Vlaanderen rond Machinebouw & Mechatronica (M&M).

 

Bovendien grijpt Sirris hiermee de gelegenheid aan om ook in de nabijheid van de West-Vlaamse ondernemingen actief te zijn. Immers, hoe dichterbij, hoe beter we hun behoeften kunnen aanvoelen en er op inspelen. We zorgen er met dit initiatief voor dat concrete technologieapplicaties, onder meer in het kader van Factories of the Future en Industrie 4.0, voor Belgische bedrijven beschikbaar zullen zijn.

 

Vandaag creëert West-Vlaanderen nog altijd een groot deel van de Vlaamse en Belgische tewerkstelling en zorgt het voor een aanzienlijke toegevoegde waarde. Met de Fabrieken voor de Toekomst speelt de POM West-Vlaanderen hier sterk op in. Naast nieuwe materialen & textiel, voeding en blue energy vormt de cluster rond machinebouw & mechatronica de vierde pijler van een industrieel kwartet waarin de West-Vlaamse ondernemingen op wereldniveau meespelen.

 

De uitbouw van een nieuw technologiecentrum zal zorgen voor toponderzoek en technologieapplicaties dicht bij de bedrijven, waarmee het zal inspelen op twee grote noden in de regio. De applicatiepijler zal in Kortrijk worden uitgebouwd onder de leiding van Sirris, in het hart van het dichte kmo-netwerk rond mechatronica en vlakbij het expertisecentrum rond industriële automatisering van de Campus Kortrijk van UGent en The Level van Howest. Daarnaast wordt onder leiding van de KU Leuven gewerkt aan de uitbouw een onderzoekscentrum in Brugge.

 

De nieuwe Sirris-vestiging zal beschikken over de nodige kantoorruimte en labo's met onder meer een demoruimte voor productieautomatisering. Deze ruimtes worden feestelijk ingehuldigd op 3 maart 2016, vanaf 16.00 uur.

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief