Zoeken
 
 

Blog Rolf Elling: Samenwerken is een absolute must


Deventer (NL), 28 oktober 2015
Toeleveranciers die meedenken en vanuit hun expertise klanten betere oplossingen bezorgen. Dit was het centrale thema tijdens de jaarvergadering van Agoria Subcontracting. En, gezien de reacties van diverse deelnemers, een onderwerp dat leeft binnen de Belgische maakindustrie.

Kmo's met elkaar in discussie, dat is een prima zaak. De wereld verandert, ook in de industrie. Of moet ik zeggen, juist in de industrie. In elk geval is het duidelijk dat bedrijven veel meer dan in het verleden moeten gaan samenwerken. Zoek elkaar op, kijk waar de mogelijkheden liggen om elkaar te ondersteunen.

 

En dat kan natuurlijk op velerlei gebieden. Samenwerking richting de klanten, maar zoals genoemd ook samenwerking met de klant. Het voortouw nemen is in dit geval voor het producerende bedrijf wel een goede zaak. 

 

Speel hierbij in op de tal van nieuwe ontwikkelingen die er zijn en vergeet hierbij ook de nieuwe markten niet. Ik hoef ze niet allemaal op te sommen, maar een enkele wil ik toch wel even benoemen. Denk bijvoorbeeld aan de opmars van 3D-printen (prototyping), de integratie van techniek en internet en het gehele traject van lean manufacturing.

 

Dergelijke ontwikkelingen kun je in veel gevallen ook samen met een collega oppakken. Want misschien is juist deze collega wel al veel verder met het invoeren van bepaalde nieuwe elementen. En daar kun je alleen maar van profiteren.

 

Een mooi voorbeeld hiervan trof ik aan op de Welding Week. Op de stand van Air Liquide stond een 3D-metaalprinter opgesteld. Vreemd?  Op het eerste gezicht wel natuurlijk. Totdat een medewerker mij vertelde dat de printer gebruik maakt van Argon gas, dat onder andere in het productgamma van Air Liquide zit.

 

Slim dus om op deze wijze de aandacht op je te vestigen. En ook een vorm van samenwerking, in mijn beleving een absolute must in deze tijd.

 

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com

Twitter: @venabelgie_rolf

Facebook: www.facebook.com/venabelgie

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief