Zoeken
 
 

Paneldebat over toekomst van de Vlaamse industrie


Brussel, 24 februari 2015
Terwijl sommige Vlaamse industriële bedrijven erin slagen om aan de top te blijven en hun activiteiten hier uit te breiden, verhuizen andere hun productie naar het buitenland. Termen zoals competitiviteit, desindustrialisatie, innovatie en werkgelegenheid zijn dagelijks terug te vinden in de pers.
Eén ding staat daarbij vast: het huidige Vlaamse industriewezen staat voor heel wat grote uitdagingen in de toekomst.

Voseko, de alumnivereniging van de faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB), en de Universiteit Gent slaagden erin om een uniek panel samen te stellen dat vanuit verschillende invalshoeken zal debatteren over wat er aan ons model dient te veranderen om bedrijven in Vlaanderen te kunnen houden en hoe we ons als regio verder kunnen ontwikkelen in de toekomst. De paneldiscussie is op 10 maart.

Prof. dr. Derrick Gosselin zet in zijn inleiding de juiste toon zet voor het aansluitende panelgesprek. Dit panel bestaat uit vier vooraanstaande beleidsverantwoordelijken: baron Julien De Wilde (Agfa-Gevaert, Nyrstar), Filip Van Hool (Van Hool), Serge Van Herck (Newtec) en Wilson De Pril (Agoria). Het debat wordt in goede banen geleid door Michael Van Droogenbroeck (VRT).

Vlaams minister-president Geert Bourgeois zal aansluitend een politieke reflectie over dit topic geven en schetsen hoe de Vlaamse regering rekening kan houden met de conclusies uit het panelgesprek. Het slotwoord is voor prof. dr. Marc De Clercq, decaan van de FEB, die de titel van 'FEB Alumnus van het jaar' zal uitreiken aan Wilson De Pril (Agoria). Als directeur-generaal van Agoria Vlaanderen is Wilson een vurig voorstander en ambassadeur van de Vlaamse industrie, waardoor hij voor vele FEB-alumni een inspirerend voorbeeld is. Dit event wordt mee ondersteund door de Vereniging voor Economie (VVE).

 

Inlichtingen en inschrijven: www.voseko.be

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief