Zoeken
 
 

VW Golf populairste auto van de zaak in België


Brussel, 18 februari 2015
De VW Golf was vorig jaar de populairste bedrijfsauto, ofwel auto van de zaak, voor de Belgen. De Golf stond in 2013 nog op de derde plaats maar is nu de favoriet geworden. Daardoor zakt de BMW 3 naar de tweede plaats terwijl opvallend genoeg de Fiat 500 ook nog in de Top Drie staat.
Volgens de autofederatie Febiac werden in 2014 bijna 10.000 VW Golfs in België als auto van de zaak geregistreerd. De BMW 3 komt tot bijna 8.300 terwijl ook 7.000 nieuwe Fiat 500's in het toch al uitgebreide bedrijfsautopark werden opgenomen. Op de vierde plaats komt de Renault Mégane, die een paar jaar geleden de lijst nog aanvoerde. Worden de drie modellen van de Mégane bij elkaar geteld, dan staat dat model met 14.800 auto's nog altijd wel ruim bovenaan de lijst.

 

Verderop in de Top Tien is duidelijk merkbaar dat bedrijven weliswaar nog vaak een auto van de zaak aanbieden maar daarbij wel steeds meer op de centjes letten. Zo zijn de Renault Clio, Skoda Octavia en Hyundai IX35 tot de lijst doorgedrongen terwijl de BMW 5, Volkswagen Passat of Mercedes A juist uit de Top Tien zijn verdwenen. Tenslotte valt uit de informatie van Febiac op te maken dat het bij auto's van de zaak in ruim 80 procent om een diesel gaat terwijl dat cijfer voor het hele Belgische wagenpark op 45 procent ligt.

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief