Zoeken
 
 

Agoria: 'Stakers staan industriejobs van morgen in de weg'


Brussel, 3 december 2014
Ook in de provincies Oost- en West-Vlaanderen, Luik en Namen lijden vele tientallen technologiebedrijven voor de tweede maal in minder dan een maand 100% productieverlies, stelt technologiefederatie Agoria vast. Agoria vreest voor de langetermijngevolgen van deze acties voor de internationale positie van deze exportgerichte bedrijven.

'Het zijn deze bedrijven die andermaal het gelag betalen van de acties', zegt Marc Lambotte, ceo van Agoria. 'Meerdere dagen productieverlies haal je niet in. Zo staan de stakers van vandaag de industriejobs van morgen in de weg. Indien deze bedrijven ook nog op 15 december moeten sluiten, organiseren we op termijn vooral de export van industriejobs.'

 

In de provincie Oost-Vlaanderen liggen heel wat technologiebedrijven zo goed als plat. Dit is vooral het geval in het havengebied van Gent die volledig afgesloten is. Ook in West-Vlaanderen is de impact van de acties in heel wat bedrijven aanzienlijk. In beide provincies staan blokkades aan industriezones en piketten aan bedrijven die soms wel, soms niet werkwilligen doorlaten.

 

In de Luikse regio worden de belangrijkste industriezones volledig geblokkeerd. Zowat alle technologiebedrijven die in deze zonings gelegen zijn, liggen plat. In de provincie Namen wordt in enkele productiebedrijven gestaakt.Agoria voert momenteel onder de noemer ‘Waarom staken ?' een campagne. De federatie wil het grote publiek informeren over het competitiviteitsprobleem van onze economie en de noodzaak van goede sociale relaties. 'Eerder dan elkaar in de haren te vliegen, hebben werknemers en werkgevers elkaar nu nodig om het competitiviteitsprobleem aan te pakken, weer klanten te overtuigen en nieuwe jobs te creëren.'

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief