Zoeken
 
 

Ondernemersvertrouwen België stijgt vierde maand op rij


Brussel, 25 november 2014
Voor de vierde maand op rij is het ondernemersvertrouwen in België lichtjes gestegen. De index bereikt hierdoor hetzelfde niveau als in juni. Ook in Duitsland steeg het ondernemersvertrouwen.

Het ondernemersvertrouwen in België is in november opnieuw licht gestegen, voor de vierde maand op rij. De index staat zo opnieuw op het niveau van juni. Dat blijkt uit de conjunctuurbarometer die de Nationale Bank van België maandag publiceerde.

 

De index van het ondernemersvertrouwen kwam voor november uit op -6,1, tegen -6,8 in oktober. Analisten waren uitgegaan van een verdere daling tot -6,9, zo bericht persagentschap Bloomberg.

Alleen in de sector handel ging het vertrouwen er de voorbije maand op achteruit. De ondernemers zijn er pessimistischer gestemd wat betreft de vraagvooruitzichten en de verwachtingen inzake de bestellingen bij de leveranciers.

 

In de sector dienstverlening aan bedrijven was er een verbetering, na drie maanden van achteruitgang. 'Die is toe te schrijven aan een opwaartse herziening van de vooruitzichten betreffende de algemene marktvraag, die de forse daling van vorige maand voor de helft ongedaan maakt, en aan een positievere beoordeling van het huidige activiteitsniveau van de bedrijven', klinkt het.

 

De indicator voor de bouwnijverheid kende een tweede verbetering op rij. Het orderbestand groeide aan en de ondernemers verwachten dat de vraag de volgende drie maanden zal aantrekken. De bedrijfsleiders in de verwerkende nijverheid tenslotte toonden zich optimistischer over het verwachte verloop van de vraag.

 

'De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjuncturele tendens weergeeft, bereikte een keerpunt en geeft voor het eerst in zes maanden een zeer lichte stijging te zien', aldus de Nationale Bank. Vorige week was de index van het consumentenvertrouwen in België verder verzwakt, onder invloed van de door de regering aangekondigde besparingsmaatregelen. (Belga/NS)

print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Ondernemerszaken

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren
   

 
 

Nog geen abonnement?

Met Vraag&Aanbod België kunt u: 

 

Vraag&Aanbod België
1. 

Scherp en gericht inkopen:
u vindt wekelijks aantrekkelijke aanbiedingen van leveranciers

 2.

Eenvoudig op de hoogte blijven
van actuele ontwikkelingen, nieuwe producten en technieken binnen het industriële  midden- en kleinbedrijf.

      

Abonnement afsluiten

  

 
 

Wekelijkse nieuwsbrief Maakindustrie

Nieuwsbrief icoonIedere woensdag verschijnt er een e-mailnieuwsbrief voor en door de Belgische maakindustrie. Wilt u deze ontvangen?

Meld u dan nu aan voor de e-mailnieuwsbrief