Producent kinderspeelgoed ziet belang drijvende zonnepaneelsystemen groeien


Hoogstraten, 28 september 2022
Hedwig Van Roy, CEO van speelgoedproducent Clics Toys in Wuustwezel ziet de vraag naar speelgoed slabakken en de vraag naar drijvende zonnepanelen stijgen.

Clics Toys is het bekende Belgische speelgoedmerk van in elkaar klikkende plastic blokjes. Het bedrijf exporteert over heel Europa, maar ervaart momenteel de gevolgen van de coronacrisis. ‘De vraag neemt duidelijk af. Mensen hebben minder geld over voor speelgoed’, vertelt CEO Hedwig Van Roy die in Wuustwezel 17 mensen in dienst heeft. De productie in de speelgoedfabriek is sterk geautomatiseerd en ook ’s nachts staan de machines aan.

 

Om het personeel en de machines niet zonder werk te laten zitten, heeft de ondernemer momenteel profijt van de sterke vraag naar ClicFloats, zoals de drijvende zonnepanelen van de zusteronderneming Connectum heten. In de zoektocht naar nieuwe toepassingen voor hetzelfde principe, was de ondernemer op het idee gekomen om zonnepanelen te laten drijven op het water via modulaire, in elkaar klikbare verbindingen volgens het speelgoedprincipe

 

Lancering drijvend zonnepark

Gisteren werd in Meer bij Hoogstraten een groot drijvend ClicFloats zonnepark geopend. Bij de officiële opening was onder andere federaal minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, aanwezig. De minister prees het innovatieve karakter van het systeem en ziet veel mogelijkheden in nieuwe energie voor de maakindustrie. Dit wordt beaamd door Van Roy die momenteel 38 projecten zegt te hebben in zowel Nederland en België. Dit terwijl de eerste drijvende zonnepanelen pas in 2021 gelegd zijn.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be