Korte staking bij metaalbedrijf 5N Plus na aangekondigde ontslagen


24 mei 2022
Het personeel van het metaalbedrijf 5N Plus uit het Waals-Brabantse Tilly heeft vorige week kortstondig het werk neergelegd na een aangekondigde ontslagronde.

Er staan 68 banen op de tocht staan bij metaalbedrijf 5N Plus in het Waals-Brabantse Tilly. In de fabriek wordt onder meer lood-, kobalt- en bismutnitraat gemaakt.

 

Het bedrijf met hoofdvestiging in Canada laat in een persbericht weten dat het Belgische filiaal al jaren verliesleidend is en in de huidige economische toestand is de situatie verslechterd. Met geen omzet- of margeverbeteringen in het vooruitzicht, en gelet op de benodigde kapitaalinbreng om het bedrijf op de been te houden, ziet de multinational geen andere optie dan het filiaal in België te sluiten. Zo laat het in een perbericht weten. 
 

De aangekondigde ontslagronde zou als een verrassing voor het personeel komen. Hierop werd op vorige week besloten het werk neer te leggen. Een dag later werd het werk weer hervat. ‘Ook al zijn de omstandigheden moeilijk', laten vakbonden doorschemeren aan Het Nieuwsblad.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be