Aperam boekt records door hoge staalprijzen


17 november 2021
Voor de derde keer op rij kon staalfabrikant Aperam recordcijfers presenteren over het afgelopen kwartaal. De specialist in roestvrij staal noteerde voor het derde kwartaal een omzet van 1,26 miljard euro, met een nettowinst van 201 miljoen euro.
Timoteo Di Maula, CEO van Aperam, stelt dat de markttrends positief blijven. 'De sterke vraag komt tot uiting in een solide orderportefeuille en ondersteunende prijsstelling in combinatie met de eerste resultaten van onze Leadership Journey Fase 4. We verwachten een licht hoger resultaat voor het vierde kwartaal, ondanks de toenemende impact van de hogere energieprijzen en de seizoensgebonden hogere energieprijzen en een seizoensgebonden minder kwartaal in Brazilië en we kijken met vertrouwen naar het eerste kwartaal.'

De recordresultaten van dit jaar houden waarschijnlijk verband met de hoge staalprijzen. Zo stelt Aperam dat de gemiddelde staalverkoopprijzen voor het segment Roestvrij & Elektrisch Staal stegen met veertien procent in vergelijking met het vorige kwartaal.
 
 
 
© Vraagenaanbod.be