DAF Trucks voert productie op en werft mensen aan


Oevel, 25 augustus 2020
Vrachtwagenfabrikant DAF Trucks wil de productie vanaf 1 oktober weer opvoeren naar 180 trucks per dag. Daarvoor zoekt het 120 extra personeelsleden in Oevel.

Het herstel van DAF is opvallend in coronatijd. In volle crisis zag het bedrijf zich nog genoodzaakt om de productie tijdelijk helemaal stil te leggen. De fabriek in Oevel produceert de assen en cabines, die verder in Eindhoven worden geassembleerd. Sinds eind april zijn de fabrieken langzaamaan weer opgestart. Enkele weken later was de productie al opgedreven tot honderd trucks per dag.


Nagenoeg herstel pre-corona productie
Vanaf oktober gaat het volume dus verder omhoog naar in totaal 180 vrachtwagens per dag. Dat gaat gepaard met het aantrekken van 190 extra personeelsleden, onder wie 120 voor de cabine- en assenfabriek in Oevel. Met de verhoging van de capaciteit benadert het bedrijf de situatie van 200 trucks per dag van net voor de coronacrisis. Toen waren er 2.500 werknemers in de Kempense fabriek aan de slag.
Het management van DAF Trucks verklaart het herstel door de vraag naar vrachtwagens. ‘De markt van trucks is vrij stabiel, aldus Marc Beets, managing director DAF Trucks Vlaanderen, in RTV-nieuws. Tijdens de lockdown is transport blijven doorgaan, waardoor ook de vraag naar trucks continueerde. Hierdoor hebben de truckbouwers, in tegenstelling tot andere sectoren, minder te lijden gehad.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be