Minder ontslagen dan verwacht bij Samsonite


Oudenaarde, 29 juli 2020
Bij reiskofferfabrikant Samsonite in Oudenaarden worden 81 medewerkers ontslagen. Dat zijn er minder dan de 94 ontslagen van vaste werknemers die aanvankelijk gepland waren.
Het nieuws werd naar buiten gebracht door de Vlaamse tv-zender VRT. Samsonite kon vandaag niet bereikt worden voor bijkomend commentaar. Door de coronacrisis en de sterke afname van het toerisme en de internationale luchtvaart is de verkoop van reiskoffers aanzienlijk gedaald verklaart de VRT de ontslagen.

Er werken zo'n 700 mensen bij de kofferfabrikant in het Oost-Vlaamse Oudenaarde. Sinds de uitbraak zit een gedeelte van het personeel thuis in tijdelijke werkloosheid. In Oudenaarde bevindt zich het Europese hoofdkwartier en distributiecentrum van Samsonite.

Samsonite is overigens niet het enige bedrijf dat in ons land te kampen heeft met het ingezakte toerisme. Eerder deze maand liet busbouwer Van Hool uit Lier in De Tijd optekenen dat het gebukt gaat onder de gekelderde vraag naar touringcarbussen door teruglopend toerisme. Topman Filip Van Hool liet in de zakenkrant weten dat ontslagen bij de busbouwer niet uitgesloten kunnen worden.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be