Limburgse metaalbewerker draait overuren met zwembaden


Peer, 3 juni 2020
Toen de vraag naar stalen skeletten voor de woningbouw instortte, richtte de Limburgse metaalbewerker Eurosteelframing (ESF) zich op de markt van zwembaden. En met succes.
‘Hij komt om in het werk en kan u nu niet te woord staan', vertelt een medewerkster van ESF als Vraag&Aanbod het bedrijf contacteert om directeur Ronny Mouling te spreken te krijgen. Mouling ging niet bij de pakken neerzitten toen de coronacrisis de vraag naar skeletten voor de woningbouw deed instortten.

De stalen frames kunnen ook ingezet worden voor de bouw van zwembaden, bedacht de ondernemer zich. Hij richtte Quick Pools op. Het bleek een gouden greep. Door de lockdownmaatregelen en mogelijke vakantiebeperkingen dit jaar, is de vraag naar zwembaden in België sterk toegenomen. Door het gebruik van de stalen frames zijn er geen grondwerken nodig voor de bouw van het zwembad, waardoor de kersverse zwembadbouwer snel kan leveren. ‘Gegarandeerd binnen drie weken plonsen in eigen tuin', luidt de slogan van het nieuwe bedrijf.

De zwembaden worden in afmetingen van 6 op 2,5 meter aangeboden en zijn voorzien van bekleding, pompinstallatie (voor waterfiltering) en warmtepomp (voor verwarming). De prijzen variëren per type zwembad van 10.000 tot 26.000 euro. Niet alleen de verkoop van zwembaden loopt als een tierelier, maar ook de vraag naar stalen skeletten voor de woningbouw trekt weer bij, zegt de medewerkster van ESF dat gevestigd is in het Limburgse Peer.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be