Deratech boekt verkooprecord in 2019


Waasmunster , 10 februari 2020
Auteur:
Jerom Rozendaal
De Belgische specialist in plaatbewerkingsmachines Deratech onttrekt zich aan de malaise in de machineverkoop en boekte vorig jaar een recordverkoop. Zo’n zevenhonderd kantmachines gingen in 2019 over de toonbank, 25 procent meer dan het jaar ervoor.
Mede-eigenaar Nico De Vooght verklaart het succes door de goede prijs-kwaliteit verhouding. ‘Wij zijn niet de Bentley van de metaalbewerkingsmachines, maar ook niet de Dacia Duster. Wij zitten daar tussenin. Vergelijk ons met een Skoda Superb: een kwalitatieve middenklasser met comfort tegen een goede prijs.'

De fabriek van Deratech staat in China, waar ook het zwaartepunt van de verkoop ligt. De Vooght schat de Chinese markt van kantbankmachines op 10.000 stuks op jaarbasis. In Europa werden vorig jaar zo'n zestig machines verkocht, voornamelijk via een netwerk aan dealers die ook onderhoudsteams in dienst hebben. Voor de markt in de Benelux heeft Deratech een eigen onderhouds- en installatieteam in dienst.

Dertig procent meer in 2020

De bedrijfsvoerder wil de verkoop dit jaar met maar liefst dertig procent opkrikken. Behalve de kantmachines heeft hij ook grote verwachtingen van de lasersnijmachines in het gamma. ‘Daar willen we in Europa er tien tot vijftien van verkopen.' Deratech heeft daarnaast ook nog pons- en schaarmachines in haar portfolio.

Deratech zag zo'n vijftien jaar geleden het levenslicht en slaagde er in zich tot een geduchte concurrent op te werpen van Nederlands- Belgische kantbankproducenten als LVD, HACO en SafanDarley. ‘Het idee is ontstaan in het café. Ons businessconcept is letterlijk op de achterkantje van een bierviltje uitgewerkt', vertelt De Vooght.

In China vonden hij en zijn compagnon een productielocatie via een Chinees zakencontact die nu grootaandeelhouder is in Deratech. ‘Door onze kennis van de Westerse markt, kunnen wij de wensen van klanten goed overbrengen naar de fabriek', besluit De Vooght.
 
 
 
© Vraagenaanbod.be