Bekaert stapt in de productie van matrasveren


Zwevegem, 5 februari 2020
De Belgische staaldraadproducent Bekaert stapt in de productie van matrasveren en gaat in Colombia een joint venture aan met de Duitse Agro Group.
De nieuwe joint venture zal matraskernen in staaldraad produceren voor de Centraal-Amerikaanse markt en de Caraïben. Dit maakt Bekaert met hoofdvestiging in Zwevegem in een persbericht bekend.

De nieuwe fabriek in het noorden van Colombia zal naar verwachting de komende tijd operationeel zijn, waarna de productie in het tweede kwartaal opgestart kan worden. ‘De nieuwe joint venture zal hoogwaardige oplossingen ontwikkelen voor matrasproducten en meubelbekleders in de regio', aldus het bedrijf.

Het Duitse Agro Group, met hoofdzetel in Bad Essen, produceert jaarlijks twaalf miljoen verenkernen die als basis voor matrassen dienen. Dit is goed voor 70.000 ton staal. Bekaert is wereldmarktleider in staaldraadproductie. Waar Bekaert staaldraadtechnologie en regionale marktkennis bijdraagt in de joint venture, zorgt AGRO voor staalverentechnologie en sectorale marktknowhow.
 
 
 
© Vraagenaanbod.be