Op naar slimmere productiesystemen


Leuven, 29 januari 2020
De afdeling M-Group van de KU Leuven (Campus Brugge) zal een nieuw project opstarten om kmo's te helpen stappen te zetten richting slimmere productiesystemen. Bedrijven kunnen binnen dit kader praktische ervaringen opdoen in de inzet van machine-learning-technieken in een productieomgeving.
Dat meldt Sirris. Het doel van dit TETRA-project (TEchnologie TRAnsfer) is om bedrijfsleiders, productiemanagers, operatoren, werkvoorbereiders, etc te leren hoe ze bruikbare informatie uit hun processen kunnen halen en deze vertalen kunnen naar praktische kennis. Vanuit de afdeling Precision Manufacturing van Sirris zal er deelgenomen worden voor disseminatie van de resultaten en om de industriële noden zo goed als mogelijk te vertalen. Bedrijven kunnen in dit project praktische ervaringen opdoen om machine-learning-technieken in een productieomgeving in te zetten. De focus in dit project ligt op de aansturing en planning van productiesystemen (meerdere productiemachines in een keten) die vandaag voornamelijk van bovenaf en/of individueel worden aangestuurd.

Doelgroep

De doelgroep bestaat uit bedrijven die geen of weinig kennis hebben van dit onderwerp. Dit project geldt als een eerste kennismaking. De aanpak in dit project kan voor de bedrijven leiden tot een efficiëntere aanpak van middelen en machines, een snellere detectie van fouten, minder uitval van de productie en doorlooptijdverkorting door een intelligentere planning.

Voor dit project wordt een gebruikersgroep gevormd, bedrijven die dit project van dichtbij opvolgen, feedback geven en als eerste doelgroep leren van de resultaten. Deze bedrijven kunnen meewerken aan de hand van een case, waardoor ze een eigen praktisch probleem behandeld zien worden.

De dealine voor indiening voor het project is 11 februari. Voor de modaliteiten kan contact worden opgenomen met Matthias Deryck (matthias.deryck@kuleuven.be) of Tom Jacobs (tom.jacobs@sirris.be). 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be