Uitbreiding voor U-Parts


Ieper, 22 januari 2020
U-Parts uit Ieper, gespecialiseerd in plaatbewerking, gaat flink uitbreiden. Het metaalbewerkingsbedrijf neemt de panden van Agila over en heeft de site gekocht van wafelbakker Dimabel. Dimabel koos na een grote brand september vorig jaar voor een herstart op een nieuwe locatie.
Dat meldt Het Laatste Nieuws. Met de nieuwe gronden van Dimabel en Agila vergroot U-Parts de locatie van 10.000 naar 14.400 m2. Dit leidt tot extra productie- en stackagemogelijkheden in de toekomst. De uitbreiding sluit aan bij de ambitie om van U-Parts een verticaal geïntegreerd bedrijf te maken. Momenteel doet het bedrijf aan plaatbewerking van losse onderdelen en kleine lasconstructies, maar met de uitbreiding is het mogelijk om ook grotere lasconstructies en bijbehorende afwerking in de vorm van stralen, metalliseren en natlakken aan te bieden.

De uitbreiding vraagt ook om meer personeel. U-Parts geeft aan om de voorkeur te geven aan lokale tewerkstelling, maar gezien de huidige omstandigheden op de arbeidsmarkt zullen waarschijnlijk ook medewerkers uit andere landen worden aangetrokken. Op dit moment zijn er 35 mensen werkzaam bij U-Parts.
 
 
 
© Vraagenaanbod.be