Brits-Indiase investeerder koopt aluminiumfabriek in Duffel


Duffel, 9 december 2019
Liberty House, het grondstoffenbedrijf van de Brits-Indiase investeerder Sanjeev Gupta, neemt de aluminiumfabriek van Aleris in Duffel over. Over de prijs zijn geen details bekend gemaakt, de overname moet officieel nog goedgekeurd worden door de Europese mededingingsautoriteiten.
Dit melden internationale kranten, waaronder Financial Times. Aleris Duffel is één van de grootste aluminiumwalserijen van Europa. In de fabriek werken duizend mensen, inclusief kantoorpersoneel. De fabriek produceert onder andere aluminium rollen voor de fabricage van deuren en motorkappen voor de automotive industrie en heeft onder andere Audi en BMW als klant. Deze activiteit zou volgens berichtgeving goed zijn voor zeventig procent van de omzet.

Goedkeuring van Europa

Amerikaanse aluminiumproducent Aleris, met fabrieken in Europa, Azië en de VS, kwam vorig jaar in handen van de Amerikaanse aluminiumgroep Novelis. De deal werd door de Europese Unie goedgekeurd op voorwaarde dat de fabriek in Duffel afgestoten zou worden. Anders zou de groep te dominant worden in Europa.

Liberty House wil met de geplande overname inspelen op de stijgende vraag naar aluminium auto-onderdelen in de automotive industrie. De toepassing van aluminium maakt de auto lichter dan wanneer stalen onderdelen gebruikt worden, waarmee de CO-2 uitstoot vermindert.

Het consortium beschikt in Europa over twee aluminiumsmelters, maar heeft nog geen fabriek die de aluminium walst.
 
 
 
© Vraagenaanbod.be