120.000 ton staal per jaar opslaan in Antwerpse haven


Antwerpen, 5 december 2019
Een nieuwe terminal van 17.500 m2 is geopend in de Antwerpse haven bij terminaloperator Euroports. De terminal wordt in gebruik genomen door staalfabrikant Zimmer Staal uit Lier, hier zullen zij staalplaten opslaan en bewerken.
Dat meldt Made in Mechelen. In de terminal kan Zimmer niet enkel platen versnijden, er is ook een verfinstallatie aanwezig. Volgens woordvoerder Luc Cools is de terminal een absolute noodzaak. 'In België kan je niet anders dan staal onder dak te leggen, met de weersomstandigheden in het achterhoofd. Zandstralen en branden kan je bovendien niet buiten', zegt hij aan Flows. Dat zou ook de reden zijn voor de samenwerking met Euroports, de vorige logistieke partner was niet bereid een nieuwe hal te bouwen.

Euroports zou al denken over een tweede hal voor Zimmer. De huidige hal koste twintig miljoen euro en heeft elektromagnetische kranen die tot twintig ton kunnen dragen. In de hal kan jaarlijks 120.000 ton staal worden opgeslagen, mogelijk kan dit nog worden uitgebreid.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be