CNC Simulator voor programmeerscholing op 3D virtuele draai- en freesmachines


Oosterhesselen (NL), 4 september 2019
Het CNC Instructie Buro introduceert de CNC Simulator Pro voor VMBO/MBO techniekopleidingen. Deze maakt het mogelijk om op een toegankelijke manier kennis te maken met de toepassingen van CNC machines.
Het CNC Instructie Buro heeft veel energie gestoken in de eigen FANUC configuratie, om nieuwe 3D virtuele machine simulaties te realiseren voor CNC draaien en CNC frezen. Dit sluit geheel aan bij de Nederlandse werksituatie en de instructieboeken met praktijkoefeningen.

Maar er zijn nog meer softwarefuncties die de nieuwsgierigheid kunnen prikkelen, aldus het Buro. De e-learning module is handig voor zowel docent als student. De SimCam module vormt een uitdaging om de mogelijkheden van CAD/CAM te ontdekken. Er worden vectorfiguren in G-code omgezet, er is een 3D-freesfunctie voorhanden en zijn tandwielsets uit te rekenen en te frezen.

In de software kan ook kennis worden gemaakt met diverse simulaties van bewerkingen op onder andere bovenfrees-, laser/plasmasnij-, 3D print-machines en zelfs een 5-assige robot om deze te visualiseren. Ook de besturing van een virtuele drone is mogelijk.

De levering door het CNC Instructie Buro omvat eigen uitgaven waaronder een startup bijlage,

heldere tutorials draaien, frezen, Cad/Cam en interactieve CNC-oefeningen met draai- en freeswerkstukken. Met het aanbieden van dit pakket wil het bureau een bijdrage leveren in het kader van 'Sterk Techniekonderwijs'.

Sinds 1 juli ligt de exclusieve vertegenwoordiging van de basis CNC Simulator Pro voor Nederland en België bij de leverancier Techromic Solutions SA.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be