Bijna 200 jobs op het spel bij Punch Powertrain


Sint-Truiden , 30 augustus 2019
Fabrikant van automatische versnellingsbakken Punch Powertrain kondigde vrijdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad aan 188 van de ongeveer 1.100 arbeidsplaatsen te schrappen. Het zou hierbij gaan om 172 arbeiders en 16 bedienden.
Dat meldt de vakbond ABVV Metaal. Punch Powertrain heeft de laatste twee jaar al de activiteiten afgebouwd met interimarbeid en minder werken in het weekend. Driehonderd arbeiders zaten al in allerlei systemen van economische werkloosheid.

Punch Powertrain heeft erg te lijden onder de malaise in de autosector en de terugval van de Chinese automarkt. Hierdoor halveerde de omzet bijna, waarna economische werkloosheid werd ingevoerd. 'De problemen zijn begonnen in juli vorig jaar. We zijn hier al een jaar aan het doppen', aldus Raf Dal Cero, secretaris ABVV-Metaal Limburg. 'In april en mei was er een opflakkering van het werk, maar dat was van korte duur. Maar hiervan viel ik toch uit de lucht. Het is nu bang afwachten. Dit jaar is de CEO overleden en het was de bedoeling dat zijn opvolger na het zomerverlof een plan ging voorstellen, maar we gaan daar nu natuurlijk niet op zitten te wachten.'

In het plan dat vrijdag werd gepresenteerd is de vestiging voor onderzoek en ontwikkeling in Eindhoven niet betrokken, liet het bedrijf weten. Of daar alsnog banen komen te vervallen is nog niet bekend.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be