Belgische automotive start-ups winnen Awards


18 juni 2019
Elk jaar huldigt CLEPA, de Europese vereniging van automotive toeleveranciers, de beste automotive innovaties via de CLEPA Innovation Awards. Vorig jaar viel Agoria-lidbedrijf Voxdale al in de prijzen en dit jaar sleepten zelfs twee Belgische Agoria-lidbedrijven een award in de wacht: Phasya uit Seraing en Xenomatix uit Leuven.

Deze awards worden gezien als de Oscars van de automotive industrie, en worden dan ook fel begeerd door onder meer de 3.000 bedrijven die lid zijn van de associatie. Een jury van acht experten selecteert de innovaties die uitblinken op vlak van ambitie, relevantie voor de markt, impact en kwaliteit. Dit jaar sleepten twee Belgische bedrijven een award in de wacht. Phasya uit Seraing, voor zijn driver monitoring systeem in de categorie ‘Safety- SME' en Xenomatix, uit Leuven voor zijn solid state LIDAR voor autonome voertuigen, in de categorie ‘Connectivity & Automation - SME'.


Deze awards tonen de succesvolle transitie van de Belgische automotive industrie. De Agoria Transport & Mobility Technology Club is voor deze bedrijven een deuropener naar de wereldwijde automotive industrie. De club organiseert onder andere missies en on-site Tech Days waarin high level contacten worden gelegd.


www.agoria.be

 
 
 
© Vraagenaanbod.be