Schunk zet in op kunstmatige intelligentie


Hannover (DE), 15 mei 2019
Schunk, aanbieder van grijpsystemen en opspantechniek, gaat een samenwerking aan met AnotherBrain, specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie. Begin 2020 wil Schunk de eerste autonoom werkende grijper lanceren, die een onafhankelijke bediening zonder handmatige programmering mogelijk maakt.
Het doel van Schunk is om handlingoplossingen autonomer te maken, waar voorheen elke stap met grote inspanning werd geprogrammeerd. Schunk presenteerde al de eerste technologische studies  de: in plaats van posities, snelheden en grijpkrachten individueel en stap voor stap vast te leggen, registreren autonome grijpersystemen hun doelobjecten via camera's, nemen ze zelfstandig de planning van het grijpproces over en verfijnen deze voortuderend. Met behulp van geschikte sensoren in de grijpervingers, de in de grijperhand geïntegreerde motorstroom en intelligentie kan de kwaliteit van het grijpen worden geregistreerd en geëvalueerd om deze zo nodig bij te stellen.

'Met deze samenwerking willen we het gebruik van artificiële intelligentie in de handling en assemblage versnellen en nieuwe handlingscenario's mogelijk maken in de 'smart factory', maar ook in de servicerobotica', benadrukte CEO Henrik Schunk. Hij is ervan overtuigd dat Schunk's samenwerking met AnotherBrain de vooruitgang in autonome afhandeling enorm zal versnellen. In tegenstelling tot het eerder vastgestelde Deep Learning, waarin een grote hoeveelheid gegevens met grote inspanning wordt gegenereerd en geëvalueerd, streeft AnotherBrain naar een nieuwe benadering van machinaal leren met het bionisch geïnspireerde concept van Organic AITM. Het doel van Schunk is om grijpsystemen met technologie geïnspireerd door het menselijk brein in staat te stellen autonoom te handelen, onafhankelijk van clouds en netwerken en met minimale energie- en opslagvereisten.
 
 
 
© Vraagenaanbod.be