200 miljoen voor cabinefabriek DAF in Westerlo


Westerlo, 24 april 2019
Om voorbereid te zijn op toekomstige productievolumes investeert truckbouwer DAF tweehonderd miljoen euro in zijn fabriek in het Belgische Westerlo. De kapitaalinjectie maakt een verhoging in de productiecapaciteit van 45% mogelijk.
Dit meldt Automobielmanagement . De fabriek in Westerlo werd in 1966 geopend, waar de truckbouwer - naast cabines - sinds begin jaren zeventig ook zijn eigen assen produceert. De 2.800 medewerkers leveren de assen en cabines voor de trucks in het zware en middelzware segment, die van de productielijnen komen in Eindhoven en Leyland.

Leidende positie

DAF is inmiddels uitgegroeid tot het op één na grootste truckmerk in Europa en is marktleider in het belangrijke trekker-segment. Om die leidende positie in Europa en daarbuiten te versterken, ontwikkelt DAF volledig nieuwe state-of-the-art productieprocessen in de fabriek in Westerlo.

Met de investering van 200 miljoen euro stijgt de productiecapaciteit van de cabinefabriek met 45% tot 300 cabines per dag in een 2-ploegendienst. De productiecapaciteit komt daarmee op hetzelfde niveau als van de nieuwe cabinelakstraat die eind 2017 officieel werd geopend, na een investering van 100 miljoen euro.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be