Mijlpaal in elektrobuigen


Keulen (DE), 31 oktober 2018
Schwarze-Robitec heeft met de grootste volledig elektrische meervoudige radius pijp- en buisbuigmachine een wereldprimeur op de Amerikaanse vakbeurs Fabtech van 6 tot 8 november in Atlanta. Het gaat hier om de CNC 220 E TB, die nabeurs wordt uitgeleverd aan een Amerikaanse klant uit de auto-industrie.

De gigantische machine is uniek in zijn prestatievermogen vanwege de volledige elektrische aandrijvingen en de maximale buigdiameter van 20,32 cm (8 inch). Het is voor deze producent een mijlpaal in de productie van volledig elektrische, meervoudige buigmachines voor buizen en pijpen.De buigmachine kan een bijzonder breed spectrum van buis- en profielafmetingen buigen. Dat gaat van buis- en leidinglengtes tot zo'n 4 meter, met een in hoogte verstelbare matrijs die naar elk gewenste buigniveau beweegt.

 

Besturing

De machine is ook uitgerust met het NxG-besturingssysteem, wat bijdraagt aan de snelle cyclustijden van deze serie buigmachines. Afhankelijk van het buig- of leidingsysteem kunnen de productietijden volgens de Duitse machineproducent tot 35 procent worden verkort.

 

Buigradiaalverstelling

Net als alle buis- en pijpbuigmachines van Schwarze-Robitec beschikt de CNC 220 E TB MR over een buigradiaalverstelling. De buig- en zwenkarm kunnen daarom afzonderlijk worden bediend, waardoor een zeer uiteenlopende reeks buisvormen kunnen worden afgesteld.


Industrie 4.0

Schwarze-Robitec heeft zijn buigmachine voor buizen en pijpen al voorbereid op toekomstige ontwikkelingen in het kader van industry 4.0. Op de beurs toont men slimme oplossingen voor onderhoud op afstand met talrijke diagnosefuncties testen.

 

 
 
 
© Vraagenaanbod.be