Saoedi-Arabië presenteert bouwproject ter grootte van heel België


25 oktober 2017
Saoedi-Arabië wil een economie opbouwen die niet afhankelijk is van olie en heeft daarom een enorm bouwproject aangekondigd. In het noordwesten van het land moet een nieuw stedelijk en industrieel gebied verrijzen met een oppervlakte van 26.000 vierkante kilometer, bijna zo groot als heel België.

Het project, dat de naam NEOM draagt, gaat minstens 425 miljard euro kosten. In 2025 moet de eerste fase van de bouw zijn afgerond, meldt persbureau Reuters.

 

De bouwplannen zijn onderdeel van Vision 2030, het programma van kroonprins Mohammed bin Salman om Saoedi-Arabië minder afhankelijk te maken van olie. Bin Salman onthulde het NEOM-project dinsdag persoonlijk op een conferentie in de Saoedische hoofdstad Riyad.

 

Bin Salman (32), sinds juni dit jaar troonopvolger, wil dat NEOM een internationaal handels- en industriecentrum wordt. Om dat te bereiken moet het een toonbeeld worden van duurzaamheid en nieuwe technologie. Zo wordt het hele gebied voorzien van groene stroom, en gaan drones een belangrijke rol spelen bij het transport.

 
 
 
© Vraagenaanbod.be