Zoeken
 
 

Cloos met automatisch robotsysteem op de Welding Week 2015


Antwerpen, 21 september 2015
Van 20 tot 22 oktober 2015 wordt met de Welding Week in Antwerpen de belangrijkste beurs gehouden voor het verbinden en snijden in België. In Hal 1, Stand A1010 stelt Cloos Benelux haar breed productspectrum voor rond het manueel en geautomatiseerd lassen. Verschillende lasprocessen voor verschillende materialen en werkstukken wachten op de beursbezoekers.
Centraal op de Cloos-stand staat een automatisch robotsysteem, dat is uitgerust met een automatisch gereedschapwisselsysteem. Of het nu dik of dun, aluminium of staal is, voor elke toepassing is hier het juiste lasproces. Zo presenteren de lasspecialisten de nieuwe generatie van Tandem Weld, die betrouwbaar alsook bijzonder snel en comfortabel lassen garandeert. Bij het Cold Weld-proces wordt met een wisselstroom een zeer speciale pulsvorm vervaardigd, wat resulteert in een uiterst geringe warmte-inbreng. Het proces Laser Hybrid Weld combineert een laserstraal met een MIG/MAG-lasproces in een gemeenschappelijke proceszone. Daarbij worden de voordelen van beide processen gebruikt. Narrow Gap Weld is bijzonder rendabel bij het geautomatiseerd lassen van dikke werkstukken.

 

Productie-uitval vermijden door het automatisch wisselen van de slijtdelen

Een ander highlight is de nieuwe volautomatische stroomgeleider- en gasmondstukkenwisselaar SpareMatic, die zorgt voor ononderbroken lassen met functionele componenten. Heeft de lasrobot nieuwe slijtdelen nodig, dan verschijnt de automatische stroomgeleider- en gasmondstukkenwisselaar ten tonele. Hij verwijdert op betrouwbare wijze de slijtdelen van het laspistool en vervangt die volautomatisch door nieuwe. De SpareMatic kan door zijn compacte, modulaire bouw probleemloos in elke robotinstallatie geïntegreerd worden.

 

Hoogwaardige stroombronnen voor manuele en geautomatiseerde toepassingen

Daarnaast presenteert Cloos het brede QINEO-assortiment van hoogwaardige lasapparatuur voor handmatig en geautomatiseerd lassen. De nieuwe inverter-lasmachine QinTron onderscheidt zich door een robuuste constructie, optimale ontstekings- en laseigenschappen evenals een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Tijdens demonstraties van de handlasmachines kunnen bezoekers de lasmachines live aan het werk zien.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren