Zoeken
 
 

Parker Hannifin beloont Kennametal voor besparing in draaien mangaanstaal


Chemnitz, 3 april 2013
Kennametal kreeg van Parker Hannifin de Excellent Supplier Performance Award. Deze prijs is een erkenning voor twee succesvolle projecten waarbij Kennametal Deutschland en Parker Hannifin, Pump and Motor Division Chemnitz hebben samengewerkt, wat resulteerde in besparingen van ruwweg 80.000 dollar voor de klant.
Gericht op het delen van kennis en ervaring om uiteindelijk de processen bij de klant te verbeteren, hielpen technici van Kennametal een reductie in procestijd te realiseren bij draaibewerkingen van laaggelegeerd mangaanstaal. Een capaciteit van 680 machine-uren werd vrijgemaakt en wordt nu ingezet om de productie voor de lichte bewerking van tandwielen te vergroten. Bovendien werd het verbruik aan gereedschappen verminderd, waardoor de gereedschapkosten aanzienlijk omlaag konden.


Voorts hielp Kennametal de levensduur van snijplaten op bewerkingscentra en gietijzeren behuizingen voor tandwielpompen te vergroten. De freesgereedschappen werden opnieuw gedefinieerd, waarbij 85 machine-uren werden bespaard en de frequentie voor de vervanging van de wisselplaten werd verlaagd met 50 procent.


Beide projecten werd geïmplementeerd in 2011. De processtabiliteit werd gedurende het gehele jaar 2012 bewaakt en gemeten. Toen de kostenbesparingen eenmaal waren vastgesteld en bevestigd, presenteerde Parker Hannifin de prijs aan Kennametal als uitmuntend leverancier. De prijs werd uitgereikt op 14 januari 2013 door Parker Hannifin Pump & Motor Division Europe in Chemnitz.

 

Kennametal

Parker Hannifin

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren