Zoeken
 
 

Kwaliteitsnorm voor PVC-dakbedekking


Brussel, 2 april 2013
Auteur:
Franc Coenen
Mede dankzij de betrokkenheid van Federplast.be en de Europese koepelorganisatie Vinyl+, heeft de PVC-dakbedekking van Vekudak de hoogste klasse 1a behaald in de NIBE classificatie. Het gaat hier om een speciaal type dak waarop PV-panelen worden geïnstalleerd.

Vekudak is de Beneluxvereniging van fabrikanten en importeurs van PVC kunststofdakbedekking. Vanuit Vlaanderen is Sika NV uit Evere hierbij aangesloten. De leden van Vekudak spelen in op de groeiende vraag naar oplossingen voor het monteren van zonnepanelen op daken. ActiefDak is nu de nieuwe standaard die ze gezamenlijk hebben ontwikkeld voor het duurzaam installeren van PV-panelen. Om dakschade en lekkages te voorkomen, schrijven de fabrikanten de toepassing van een 2 mm dikke polyester versterkte PVC-dakbaan voor, gemonteerd volgens de BRL 1511 richtlijn.

 

Dit daksysteem wordt al veelvuldig toegepast in landen als Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Nu omarmt dus ook de Benelux de kwaliteitsstandaard. De PVC dakbaan heeft een geschatte levensduur van 30 jaar en kan daarna gereycled worden. In de loop van het jaar komen de milieudata beschikbaar in de Nationale Milieudatabase in Nederland, zodat ze meegenomen kunnen worden in de juiste milieuprestatieberekening. Vanuit België is Federplast.be betrokken geweest bij het opstellen van de montagevoorschriften. In Nederland is de PVC dakbedekking het tweede product dat het DUBO keurmerk voor Duurzaam Bouwen heeft.

 

 

www.federplast.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren