Zoeken
 
 

Ruim veertig Belgische bedrijven Hannover Messe


Hannover, 27 maart 2013
Met ruim 6.000 exposanten en elf deelbeurzen op meer dan 230.000 vierkante meter wordt de Hannover Messe 2013 van 8 tot en met 12 april een topevenement. De Belgische kmo'ers zijn vertegenwoordigd met 43 bedijven.

HM

‘De impact van deze mondiale beurs is overweldigend. Er worden elf deelbeurzen gehouden in 27 hallen verdeeld over het beursterrein van de Deutsche Messe. En in vijf dagen worden er vijf miljoen zakelijke contacten gelegd', vertelt Oliver Frese, senior vice-president Hannover Messe. De beurs is niet alleen een zakelijke smeltkroes van bedrijven maar ook de politiek laat zich hier graag zien. De laatste jaren wordt de beurs traditiegetrouw geopend door Angela Merkel, samen met de president van het partnerland, dit jaar is dat Rusland en zal Merkel dus samen met Vladimir Poetin de beurs op zondag 7 april officieel openen.

Het thema van de beurs is ‘Integrated Industry' en telt vijf kernthema's.

  

Vijf kernthema's, elf beurzen

De sectoren industriële automatisering en informatietechnologie, energie- en milieutechnologie, aandrijvings- en vloeistoftechniek, industriële toelevering, productietechnologieën en dienstverlening alsmede onderzoek en ontwikkeling vertegenwoordigen de kern van de industrie. Verder verenigt de Hannover Messe 2013 elf vakbeurzen: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation (hallen 5 t/m 17 en 20 t/m 25), Energy (hallen 11 t/m 13 en het buitenterrein), Wind (hal 27), MobiliTec (hal 25), Digital Factory (hal 7) , ComVac (hal 26), Industrial Supply (hallen 4 t/m 6), Surface Technology (hal 3), Indus-

trialGreenTec (hal 6) en Research & Technology (hal 2).

 

Buitenlandse handel

Global Business & Markets is een van de speciale evenementen in Hannover. Dit evenement is gesitueerd in hal 13 en vormt het ontmoetingspunt voor de buitenlandse handel.

 

Hermes Award

De Hermes Award is een prijsvraag voor innovatieve producten die reeds industrieel beproefd of toegepast zijn. De winnaar wordt op 7 april bekend gemaakt door de Duitse minister voor onderwijs en ontwikkeling, Annette Schavan, in het bijzijn van de Duitse bondskanselier, Angela Merkel. Alle genomineerde producten worden in hal 2 gepresenteerd.

 

WoMenPower

Met diverse parallel workshops en meer dan 1.200 deelnemers is het tiende vakcongres WoMenPower op 12 april het meest succesvolle evenement voor networking en discussies over trends op het gebied van werk en maatschappij voor vrouwen en mannen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren