Zoeken
 
 

Betonproducent Echo uit Houthalen schrapt 130 banen


Houthalen-Helchteren (B), 4 maart 2013
Betonproducent Echo in het Belgische Houthalen-Helchteren schrapt 130 banen, 95 arbeiders en 35 bedienden. Dat is zowat de helft van het totaal. Dat heeft de directie donderdagavond 20 december bekend gemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

Het bedrijf maakt betonnen profielen en gewelven. Het is in moeilijkheden geraakt door zware investeringen die niet rendeerde door de economische stilstand. Het ontslaan van de helft van het personeel moet de weg vrijmaken voor een kandidaat-overnemer die zich heeft gemeld. Dat meldt VRT Nieuws.


Echo was één van de boegbeelden in de Belgisch-Limburgse economie, en al vele jaren stevig verankerd tot een groep met 620 medewerkers. In oktober werd dochterbedrijf Echo Engineering verkocht aan Progress Holding Group en werd er een principeakkoord gesloten over de verkoop van Echolux en Echo France. Ook voor andere vestigingen van de Echo Groep lopen er gesprekken met industriële partners. Zo werd donderdag een intentieverklaring getekend met een kandidaat-koper van Echo NV (vestiging Echo Houthalen en Echo Genk) en Frederickx BVBA. De kandidaat-kopers zijn Patrick Bynens en Gert Van Cauwenbergh. 'Beiden zijn geen onbekenden voor de markt en hebben ruime ervaring in de sector', klinkt het in een mededeling.

Gelijktijdig is het voornemen bekendgemaakt om over te gaan tot een mogelijk collectief ontslag bij Echo NV. Concreet heeft de directie de intentie om over te gaan tot het ontslag van 95 arbeiders en 35 bedienden. Bij Echo NV werken nog 269 medewerkers (204 arbeiders en 65 bedienden).

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren