Zoeken
 
 

België heeft groot tekort aan ingenieurs


Antwerpen, 27 maart 2013
België heeft momenteel 5.000 vacatures voor ingenieurs. Zeker duizend daarvan worden nooit ingevuld omdat er niet voldoende kandidaten zijn of omdat de sollicitanten niet voldoen aan de gestelde eisen. Dat blijkt uit een Ingenieursbarometer die USG Innotiv Engineering heeft gepubliceerd naar aanleiding van de zesde Dag van de Ingenieur

Amper één op de drie bedrijven die op zoek is naar ingenieurs, is er vorig jaar in geslaagd deze vacatures in te vullen. Veel van de kandidaten die zich aanmelden, beschikken volgens de bedrijven niet over de gewenste technische en professionele vaardigheden', aldus USG Innotiv Engineering na een onderzoek onder tweeduizend respondenten, zowel bedrijven als ingenieurs en studenten die een ingenieursopleiding volgen.

 

Kijken naar competenties

Volgens USG Innotiv Engineering, een onderdeel van HR-dienstengroep USG People dat zich richt op ingenieurs, heeft België een structureel tekort aan ingenieurs. Bijna 95 procent van de bedrijven gelooft dat die schaarste zal aanhouden. Eén op de drie kandidaten voldoet bij aanwerving niet aan het gewenste profiel, zo blijkt uit de bevraging. USG Innotiv pleit daarom voor een andere aanpak: bedrijven moeten in hun zoektocht naar nieuwe ingenieurs kijken naar het potentieel van een kandidaat en vervolgens zelf de competenties bijschaven. 'Bedrijven kunnen geen kant meer op. Ze sluiten een compromis. Beter vandaag een goede dan morgen pas de perfecte kandidaat', zegt Kathleen Dupont, algemeen directeur USG Innotiv Engineering.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren