Zoeken
 
 

WK wedstrijdbal mede mogelijk gemaakt door Bayer


São Paulo (BR), 19 juni 2014
De WK voetbal in Brazilië is inmiddels gestart in São Paulo met de wedstrijd Brazilië-Kroatië. De officiële wedstrijdbal is de Brazuca van Adidas en die is gemaakt van speciale kunststoffen van Bayer MaterialScience.
Het omhulsel van de bal bestaat uit vijf kunststof-delen, waarvoor de onderneming uit Leverkusen grondstoffen levert. Deze polyurethaan-lagen zorgen ervoor dat de bal na een schot weer snel zijn oude ronde vorm aanneemt. De lagen zorgen er ook voor dat het oppervlak van de bal lang houdbaar blijft en elastisch is. Ook kan bij alle weersomstandigheden met Brazuca worden gespeeld, omdat hij waterdicht is. De individuele velden van de bal zijn op een bijzondere manier vastgeplakt. De lijm is gebaseerd op een polyurethaan-mengsel van Bayer MaterialScience.

Bayer MaterialScience heeft veel ervaring met de ontwikkeling van materialen voor voetballen en werkt al sinds 1986 samen met Adidas.

 

Bayer MaterialScience heeft ook de polycarbonaatplaten geleverd voor de dakconstructie van het vernieuwde Estadio Nacional in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. De vestiging in Tielt produceert de platen uit het hightech polycarbonaat Makrolon dat onder meer gebruikt wordt in de productie van koffers, beglazing voor onder andere landbouwwerktuigen en geluidswerende wanden langs autosnelwegen. Aan dat lijstje kan nu ook de 7.500 vierkante meter grote binnenring van het monumentale stadiondak van het Estadio Nacional worden toegevoegd. Voor het dubbelschalige dak werden 12 mm dikke Makrolon UV 2099 platen gebruikt van langer dan 10 meter, goed voor een totaalgewicht van zo'n 110 ton.

 

http://www.bayer.be

 

WK wedstrijdbal mede mogelijk gemaakt door Bayer'
Bayer MaterialScience heeft ook de polycarbonaatplaten geleverd voor de dakconstructie van het vernieuwde Estadio Nacional in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren