Zoeken
 
 

Rösler investeert 8,5 miljoen euro in hoogbouwmagazijn


Memmelsdorf (D), 11 maart 2013
De specialist voor glijslijp- en straaltechniek heeft haar hoofdkwartier in Memmelsdorf, Duitsland verder uitgebreid met een hoogbouwmagazijn met 17 verdiepingen. Twee nieuwe productiehallen voor lasertechniek en een compact magazijn zijn reeds afgelopen herfst in gebruik genomen.
De productielocatie van Rösler in Memmelsdorf (Duitsland) zag er de laatste maanden uit als een enorme bouwput. Rösler Oberflächentechnik GmbH heeft 8,5 miljoen euro geïnvesteerd om haar machine productielocatie uit te breiden. Met deze nieuwe investering geeft de onderneming een duidelijk signaal voor de productielocatie in Duitsland.

 

Hoogbouwmagazijn

Bijzonder is het nieuwe hoogbouwmagazijn dat met een vloeroppervlakte van 1.400 vierkante meter en een hoogte van 17 verdiepingen plaats biedt aan 7.741 pallets, die dienen voor opslag van procesmedia, machines en machineonderdelen. Met deze investering in intelligente opslagcapaciteit wil Rösler juist op het gebied van After-Sales-Service nog sneller kunnen reageren naar haar klanten. Het hoogbouwmagazijn werd tijdens de eerste week van januari in gebruik genomen. Per uur kunnen nu 100 pallets in- en uitgeklaard worden.

 

Uitbreiding productieoppervlak

Daarnaast heeft Rösler haar productieoppervlak uitgebreid met 3.500 vierkante meter. In de nieuwe hallen is de complete laserproductie ondergebracht. Dit betreft twee bestaande Trumpf lasersnijmachines met daarbij behorende magazijn systemen. Nieuw erbij gekomen zijn twee afkantpersen met elk een perskracht van 400 ton.

 

Groei

De uitbreiding van de Duitse productie capaciteit reflecteert het succes van Rösler Oberflächentechnik GmbH met haar wereldwijde netwerk van meer dan 60 verkoopvestigingen en verdelers. Door de snelle nationale en internationale groei is ook het aantal medewerkers in de vestiging in Memmelsdorf aanzienlijk gestegen. Dit leidde ertoe dat het aantal bestaande parkeerplaatsen niet meer toereikend was. In het investeringspakket van 8,5 miljoen euro is derhalve ook de aanleg van 240 extra medewerker parkeerplaatsen, met een totale oppervlakte van 9500 vierkante meter, meegenomen.

 

Rösler Oberflächentechnik

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren