Zoeken
 
 

CEMA businessbarometer: Agrotechniek in Rusland groeit, rest Europa daalt licht


Brussel, 11 maart 2013
De agrotechnische industrie heeft ondanks de enorme groeipotentie ook last van de crisis. Het aantal nieuwe orders daalde in januari met 5 procent en de verwachting is dat de omzet de komende zes maanden licht zal dalen.

De CEMA businessbarometer wordt maandelijks gehouden bij het senior management van honderdtwintig bedrijven uit de Europese agrotechnische industrie verdeeld over alle secties die de Federatie kent. De uitvoering wordt gedaan door VDMA onder verantwoordelijkheid van CEMA. De onderwerpen van de enquête zijn: de huidige en toekomstige business situatie, de orderportefeuille, ontwikkeling van de omzet, omzetverwachting per land, productieplannen en ontwikkeling van de werkgelegenheid.

 

Uit de barometer van januari blijkt dat de groeiverwachtingen voor de Europese agrotechnische industrie weer wat positiever zijn dan de afgelopen maanden. Ook de Spaanse en Italiaanse markt trekt weer wat aan. De Europese orderportefuille is in januari weer met 5 procent gedaald al is de export vanuit Europa wel licht gestegen met 2 procent. CEMA verwacht de komende zes maanden een lichte daling van de omzet met de kanttekening dat producenten van tractoren en oogstmachines de meest stabiele omzetverwachtingen hebben. Rusland is een topmarkt voor de agrotechniek. 54 procent verwacht sterk toenemende verkoop in dat land. In Italië gaat het juist niet goed en wordt een dalende verkoop verwacht. Over het niveau van de machinevoorraad zegt de barometer dat toeleveranciers nog steeds in staat zijn te leveren zonder vertraging. Ook zijn de dealervoorraden voor zowel nieuwe als gebruikte machines niet veranderd de afgelopen drie maanden.

CEMA businessbarometer: Agrotechniek in Rusland groeit, rest Europa daalt licht'
CEMA verwacht de komende zes maanden een lichte daling van de omzet met de kanttekening dat producenten van tractoren en oogstmachines de meest stabiele omzetverwachtingen hebben.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren