Zoeken
 
 

Thales opent nieuwe productielijn voor vervijfvoudiging raketproductie


10 juli 2024
Thales, Europese producent van 70-mm raketsystemen, heeft een nieuwe productielijn geopend op zijn Herstal-site, waarmee de productie van 70-mm lasergeleide raketten vijfvoudig kan toenemen. Deze uitbreiding maakt deel uit van een breed onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma dat wordt ondersteund door de Waalse regio, de Belgische overheid en het Act in Support of Ammunition Production (ASAP) plan van de Europese Unie.

Thales België heeft de nieuwe productielijn geïntroduceerd als een cruciale stap in een investeringsplan van twintig miljoen euro dat in 2023 werd gelanceerd. De hogere productiecapaciteit stelt Thales in staat om sneller te reageren op de munitiebehoeften van de Europese strijdkrachten, met name de 70-mm raketten die momenteel door de NAVO worden gebruikt in Oekraïne. De Belgische minister van Defensie, Ludivine Dedonder, woonde de inauguratie bij en benadrukte het belang van deze uitbreiding voor de nationale en internationale veiligheid.

 

Voordelen

De nieuwe productielijn zal de productiecapaciteit van duizend naar vijfduizend geleide raketten verhogen tegen 2025. Thales België, de enige producent van deze munitie in Europa, heeft meer dan vijftig nieuwe medewerkers aangenomen, de toeleveringsketen versterkt en streeft naar verticale integratie van verschillende aanvullende activiteiten. De 70-mm raketten van Thales bieden een hoog niveau van interoperabiliteit en weerstand tegen verstoringen en kunnen worden ingezet door verschillende bemande en onbemande land-, lucht- en maritieme platforms.

 

Ondersteuning

De uitbreiding van de productiecapaciteit werd mogelijk gemaakt door de steun van de Belgische regering en de Europese Unie. Het ASAP-plan is gericht op het versterken van de munitieproductiecapaciteiten binnen Europa. Thales' keuze voor België onderstreept de uitzonderlijke vaardigheden van de Waalse arbeiders in precisietechnologieën, aldus minister Dedonder. Hij verklaarde: Deze uitbreiding van de 70 mm raketproductielijn beantwoordt aan de snel groeiende internationale vraag en de behoeften van Defensie in het licht van de huidige geopolitieke uitdagingen.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren