Zoeken
 
 

Additive Industries introduceert 3D-metaalprinter met flexibel bouwoppervlak 


9 juli 2024
Additive Industries introduceert de MetalFab 300 Flex. Deze nieuwe uitvoering van de metaalprinter biedt een uniek on-demand platformformaat, waarmee fabrikanten meer flexibiliteit krijgen in hun productieprocessen. Deze innovatie moet metaal-AM toegankelijker dan ooit tevoren maken.

De MetalFab 300 Flex is volgens Additive Industries de eerste in zijn soort in de industrie en belooft een belangrijke rol te spelen in de verdere ontwikkeling van metaal 3D-printen. De printer is gebaseerd op Powder Bed Fusion (PBF) technologie en beschikt over een flexibel bouwoppervlak.

 

De MetalFab 300 Flex is uitgerust met twee 500-watt lasers, die elk hoekje van het bouwoppervlak van 300 x 300 x 400 mm kunnen bereiken. Op aanvraag kan dit oppervlak worden vergroot tot 420 x 420 x 400 mm, beschikbaar via een maandelijkse of levenslange licentie. Hierdoor combineert deze printer de betaalbaarheid van een medium frame printer met de veelzijdigheid van grotere systemen. Het flexibele en schaalbare businessmodel maakt het voor fabrikanten eenvoudiger om de kosten en risico's van metaal AM te beheren. Additive Industries heeft de configuratie van de printer ontworpen om de adoptie van metaal 3D-printen te vereenvoudigen.

 

Nieuwkomers

Additive Industries richt zich met de MetalFab 300 Flex vooral op nieuwkomers in de metaal AM-markt. Bedrijven uit de automotive, defensie, energie (inclusief olie en gas), en halfgeleiders kunnen profiteren van het voordelige instappakket en de geïntegreerde poederverwerking. Dit verlaagt de drempel voor markttoetreding en maakt het eenvoudiger om financiële en technische risico's te beperken.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren