Zoeken
 
 

RoboJob presenteert Fabriek van de Toekomst tijdens Grand Opening


Heist-op-den-Berg, 26 juni 2024
Auteur:
Jerom Rozendaal
Tijdens de officiële opening van een nieuwe bedrijfssite heeft RoboJob een automatiseringssysteem gepresenteerd. De Wall, zoals het systeem gedoopt werd, moet een volledige geautomatiseerde productie mogelijk maken en symboliseert RoboJobs visie op de fabriek van de toekomst.

Klanten, partners en leveranciers waren vorige week uitgenodigd bij de officiële opening van een nieuw bedrijfsgebouw van RoboJob in Heist-op-den-Berg.

 

Door een sterke groei in de voorbije jaren is de automatiseringsspecialist uit haar jasje gegroeid en was de verhuizing naar een nieuwe site volgens RoboJob-CEO en mede-oprichter Helmut De Roovere noodzakelijk. Met de nieuwe site verdrievoudigt RoboJob haar productiecapaciteit.

 

De Wall 

De Grand Opening ging gepaard met de officiële lancering van De Wall, RoboJobs visie op de 'Fabriek van de toekomst.' Het betreft een systeem dat is opgebouwd uit modules die als een muur opgetrokken worden in het bedrijf. In elke module worden trays voorzien die gevuld kunnen worden met werkstukken, opspanmiddelen en gereedschappen. Een takelsysteem brengt deze trays naar laadstations, van waar robots de CNC-machine kunnen voorzien van de nodige opspanmiddelen, gereedschappen en grondstoffen.


De Wall zelf is modulair opgebouwd, wat betekent dat ze kan variëren in hoogte en breedte. Op die manier kan de beschikbare ruimte op de werkvloer optimaal benut worden en kan De Wall functioneren als een centraal magazijn voor één of meerdere CNC-machines. De Wall kan manueel worden bevoorraad en ontladen, maar ook AMR's (Autonoom Mobiele Robots) kunnen voor de bevoorrading zorgen.

 

Geopolitieke spanningen 

Alhoewel de vraag door het onzekere ondernemersklimaat (een gevolg van de geopolitieke spanningen in de wereld) wat afgezwakt is, is RoboJob erg positief over de toekomst. Automatisering is volgens De Roovere de enige manier om competitief te blijven en te kunnen blijven produceren. Hij wijst onder andere op de krapte op de arbeidsmarkt.

 
Sterke groei 

Door de automatiseringsdrang van Europese maakbedrijven kende RoboJob de voorbije jaren een sterke groei. In de loop der jaren installeerde het meer dan 1.700 robots in meer dan dertig landen. Na de oprichting in 2007 volgende de opening van een Technology Center in Lehrensteinsfeld (Duitsland) in 2020 en maakte het bedrijf in 2021 de overstap naar Amerika door het opzetten van een joint venture met een lokale automatiseerder.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren