Zoeken
 
 

Lego opent mega distributiecentrum in Tessenderlo


Tessenderlo, 12 juni 2024
De Lego Group heeft een mega distributiecentrum geopend in Tessenderlo. Vanuit de Limburgse site zullen jaarlijks tien miljoen Lego-dozen naar West-Europese speelgoedwinkels verscheept worden.
Tessenderlo is de nieuwe draaischijf van Lego Group voor het West-Europese. Vanuit het gloednieuwe magazijn dat deze maand officieel geopend wordt zal de Benelux, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Frankrijk bediend worden.

Met de bouw van het distributiecentrum is een investering van ruim 75 miljoen euro gemoeid. Het nieuwe dc is uitgerust met zonnepanelen. Dit en windmolens moeten het bedrijf deels zelfsvoorzienend maken op het gebied van stroom.

 
Tien miljoen bouwsets 

Het centrum is uitgerust voor de opslag van maximaal 44.000 pallets en heeft een verwachte doorvoer van ongeveer 32.000 bestellingen per jaar. Naar schatting zullen zo'n tien miljoen bouwsets per jaar vanuit Limburg vertrekken. Op piekmomenten zullen er ruim honderd werknemers aan de slag zijn.

 

Kuehne+Nagel 

Voor de uitbating van het magazijn heeft Lego de internationale logistieke reus Kuehne+Nagel in handen genomen. 'Door ons leverings- en distributienetwerk uit te breiden, kunnen we de komende jaren aan de vraag van onze klanten blijven voldoen',  zegt chief operations manager Carsten Rasmussen van Lego.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren