Zoeken
 
 

Nederlandse VDL versterkt Bussen divisie met onderdelen Van Hool


11 juni 2024
De Nederlandse VDL Groep neemt onderdelen over van busproducent Van Hool. Het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven (NL) voegt enerzijds onderdelen toe van het gefailleerde Van Hool in België. Anderzijds neemt VDL de productiefaciliteit van Van Hool in Noord-Macedonië over.

Met de overgenomen onderdelen van Van Hool denkt VDL Groep de activiteiten van zijn divisie Bussen verder te kunnen versterken. Met de overname worden per direct ongeveer 1.600 banen in de Europese bussenindustrie gered. De bedragen die met de overname zijn gemoeid, worden niet bekendgemaakt.

 

Voor de vestiging van Van Hool in Koningshooikt worden ongeveer 250 medewerkers van Van Hool aangenomen die aan de slag gaan met onder meer onderdelenproductie, aftersales, inkoop, ontwikkeling en financiën. Een stuk minder dan de eerder genoemde cijfers van drie- tot zeshonderd medewerkers. Met de vakbonden is inmiddels overeenstemming bereikt over de arbeidsvoorwaarden. Meer dan duizend ex-medewerkers van Van Hool zouden inmiddels ook al een andere job hebben gevonden.

 

Over de assemblage van bussen in Lier wordt niet gesproken, deze lijkt te verdwijnen. VDL zegt de levensvatbare onderdelen van Van Hool over te nemen. Verder neemt VDL Groep alle intellectuele eigendommen, ontwerprechten, software, productnamen, gereedschappen en machines over van Van Hool evenals de busfabriek van Van Hool in Noord-Macedonië waar ongeveer 1.350 medewerkers werken. VDL heeft afspraken gemaakt met distributeur ABC Companies voor de levering van Van Hool-bussen in de Verenigde Staten en Canada.

 

VDL Groep zal de overgenomen activiteiten van Van Hool vooralsnog niet integreren in zijn bus- en coach-activiteiten.

 

De Tijd geeft aan dat, hoewel de overname rond is, schuldeisers nog lang op hun geld moeten wachten. Uitbetaling vindt pas plaats na het afsluiten van het faillissement, waarvoor de curatoren eerst activa moeten verkopen. Het grootste deel van het geld moet komen uit de verkoop van de grond en gebouwen in Koningshooikt. Vanwege de mogelijke vervuiling van de grond en de benodigde bodemattesten kan dit nog jaren gaan duren.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren