Zoeken
 
 

Borealis bouwt compoundinglijn voor polyolefinen op basis van recyclaten in België


10 juni 2024
Borealis kondigt de installatie aan van een semi-commerciële demonstratiecompoundinglijn voor polyolefinen op basis van recyclaten (rPO) in Beringen. De bouw is gepland in 2024 en de lijn zal naar verwachting in de eerste helft van 2025 volledig operationeel zijn.

Met zijn sterke compoundingexpertise en de aanwezigheid van verschillende, lokale, potentiële recyclaatleveranciers, werd de site van Borealis Beringen gekozen om deze hoogtechnologische productielijn op te starten. De lijn zal gebruikmaken van Borealis' gepatenteerde BorcycleTM M-technologie om mechanisch gerecycleerd afval na consumptie om te zetten in polypropyleen- en polyethyleenmaterialen (PP en PE) van hoge kwaliteit. De nieuwe lijn zal een breed scala aan recyclaatflakes van zowel PP- als HDPE-afvalbronnen (polyethyleen met hoge dichtheid) verwerken en een uitzonderlijke veelzijdigheid en flexibiliteit bieden.

 

Semi-commercieel 

Het wordt een semi-commerciële demonstratielijn die de kracht moet tonen van de Borcycle M-technologie om mechanisch gerecycleerde producten te produceren die voldoen aan de strenge en gevarieerde eisen van hoogwaardige toepassingen in sectoren als mobiliteit, consumentenproducten, apparaten en energie. Op die manier zal de lijn de klanten van Borealis helpen om gerecycleerde plastics met toegevoegde waarde te integreren in hun productlijnen zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

 

Vitaal belang  

De investering zal de totale capaciteit van Borealis voor de verwerking en compounding van recyclaten uitbreiden. Ook zal het waardevolle operationele ervaring en technologisch inzicht in de verwerking van recyclaten opleveren. Die kennis zal van vitaal belang zijn als Borealis deze transformatieve technologie opschaalt.

 

Trots 

'Wij zijn bijzonder trots om deze nieuwe technologie op onze site in Beringen te mogen realiseren. Deze investering zorgt ervoor, dat wij hier in Limburg ons steentje bijdragen aan de circulaire economie, wat niet enkel een strategische pijler is binnen Borealis, maar ook een volgende stap naar een duurzame toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen', zegt Stefan Caluwe, locatieleider van de site Beringen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren