Zoeken
 
 

Na eerder faillissement kent Pauwels Transformers nu sterkte groei


5 juni 2024
Na een faillissement en een herstart drie jaar geleden maakt Pauwels Transformers uit Mechelen nu een sterke groei door. Het profiteert van de energiecrisis en wil het personeelsbestand tegen volgend jaar verdubbelen naar 150 werknemers.

Vier jaar geleden verloren er in Mechelen zo'n vijfhonderd mensen hun baan. Dat kwam door het faillissement van het Indiase CG Power Systems, de opvolger van Pauwels Trafo. In 2022 maakte het bedrijf een doorstart en sindsdien heeft het de wind in de zeilen.


CEO Koen Van Peteghem, die deze week de pers te woord stond, verklaart de groei door het proces van elektrificatie in Europa. 'We zijn meer en meer afhankelijk van elektriciteit als bron. Daarom zijn er heel wat transformatoren nodig om van hoog- naar laagspanning te gaan of omgekeerd. Allemaal op maat gemaakt.'

 

Bombol orderboekje

Het Mechelse bedrijf kan de vraag naar transformatoren niet bijbenen. ‘Het orderboekje zit voor anderhalf jaar vol', vertelt Van Peteghem aan De Tijd. De ondernemer geeft aan de omzet dit jaar te willen verhogen met vijftig procent tot 35 miljoen euro. Momenteel heeft het bedrijf tachtig medewerkers in dienst, maar dat aantal moet oplopen naar 150 tegen volgend jaar.


Een belangrijk struikelblok bij de groei is het vinden van geschikt personeel. Dertig procent van de werknemers komt van buiten België, van landen als Oekraïne, Roemenië, Marokko en India. Sinds kort lopen er ook ex-Van Hool werknemers op de werkvloer van Pauwels Transformers .

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren