Zoeken
 
 

Samenwerking voor hoogtechnologische recyclagesite voor plastic


4 juni 2024
Freepoint Eco-Systems en North Sea Port kondigen een akkoord aan om hun eerste hoogtechnologische recyclagesite voor plastic in Europa te ontwikkelen.

Deze site zal zich in het Kluizendok bevinden, aan de linkerkant van het Kanaal Gent-Terneuzen, binnen het havengebied van North Sea Port. Als deze site af is, zal ze wereldwijd een van de grootste recyclagesites ooit zijn. Freepoint Eco-systems is gespecialiseerd in het uitbouwen en ontwikkelen van hoogtechnologische recyclagesites, specifiek voor plastic. Deze nieuwe locatie in Gent zal de eerste van velen worden binnen Europa.

 

Oscar Gutierrez, Managing Director Freepoint Eco-Systems:'We kijken ernaar uit om het afvalbeleid binnen Europa te ondersteunen, waarbij we in het bijzonder oplossingen bieden voor hard plastic. Deze plannen onderstrepen ons engagement ten opzichte van de chemie-industrie en het doel om een circulaire economie uit te bouwen en lage emissiedoelstellingen te bereiken.'

 

Daan Schalck, CEO North Sea Port: 'We zijn vereerd om zo'n gigantische industriële investering te mogen verwelkomen. We zijn grote voorstander van de ontwikkeling van circulaire ketens, waarbij ruwe materialen en producten telkens herbruikt worden. Als haven, hebben wij rechtstreeks toegang tot ruwe materialen binnen onze circulaire kringen. North Sea Port is koploper binnen de circulaire revolutie, daarom kijken wij ernaar uit om samen te mogen werken met Freepoint Eco-Systems.'

 

Freepoint Eco-Systems wil met deze site een ISCC-Plus gecertificeerde site uitbouwen. Deze hoogtechnologische site zal plastic afval recycleren, zodat het afval niet verbrand hoeft te worden. De site bekleedt een oppervlakte van maar liefst tien hectare. In totaal zullen er ongeveer 75 mensen tewerkgesteld worden.

 

Dit project wordt ontworpen met het oog op toekomstige uitbreiding. Deze site kan ongeveer 160.000 ton plasticafval per jaar verwerken. De bouw van dit project wordt verwacht vanaf 2025, behoudens de toekenning van de nodige vergunningen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren