Zoeken
 
 

AerospaceLab bouwt megafabriek voor jaarlijkse productie van 500 satellieten


29 mei 2024
AerospaceLab, een snelgroeiende satellietfabrikant, heeft de bouw aangekondigd van de grootste satellietfabriek van Europa in Charleroi, België. Deze megafabriek zal een productiecapaciteit hebben van 500 satellieten per jaar, wat een belangrijke mijlpaal betekent voor zowel het bedrijf als de Europese ruimtevaartindustrie.

AerospaceLab werd opgericht in 2018 en heeft sindsdien aanzienlijke vooruitgang geboekt in de ruimtevaartsector. Het bedrijf richt zich op verticale integratie en gebruikt geavanceerde technologieën om geospatiale intelligentie toegankelijk en betaalbaar te maken. Met succesvolle lanceringen van acht satellieten heeft AerospaceLab bewezen een betrouwbare speler te zijn in de sector. Bovendien heeft het bedrijf belangrijke contracten verworven van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) en andere commerciële klanten, wat de strategische groei van het bedrijf ondersteunt??.

 

Productie in 2025

De nieuwe megafabriek van AerospaceLab zal gevestigd zijn in Charleroi, ongeveer zeventig kilometer ten zuiden van Brussel. De fabriek zal een totale werkoppervlakte hebben van 17.500 vierkante meter, inclusief een zesduizend vierkante meter grote cleanroom en drieduizend vierkante meter laboratoriumruimte. De fabriek zal satellieten produceren met een gewicht tussen 150 en duizend kilogram. De productie wordt verwacht te starten begin 2025, wat het begin markeert van een nieuw tijdperk voor AerospaceLab??.

 

Technologische vooruitgang

AerospaceLab's benadering is geïnspireerd door de auto-industrie, waarbij gestandaardiseerde producten worden aangepast aan specifieke behoeften. Dit model stelt het bedrijf in staat om kostenefficiënt en flexibel te opereren, wat cruciaal is voor de productie van grote satellietconstellaties. De fabriek in Charleroi zal gebruik maken van 'off-the-shelf' componenten en specifieke instrumenten, wat leidt tot lagere kosten per eenheid en verhoogde productie-efficiëntie??.

 

Toekomstige implicaties

De bouw van de megafabriek in Charleroi is een strategische zet voor AerospaceLab om te voldoen aan de groeiende vraag naar satellieten. Volgens Euroconsult wordt verwacht dat tegen 2030 jaarlijks meer dan 1700 satellieten wereldwijd zullen worden gelanceerd. Deze capaciteitsuitbreiding zal AerospaceLab in staat stellen om te concurreren op de wereldmarkt en een belangrijke bijdrage te leveren aan de technologische vooruitgang in de ruimtevaartsector. Bovendien zal de fabriek bijdragen aan de economische ontwikkeling van Wallonië en België, ondersteund door investeringen van Sambrinvest en andere stakeholders???.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren