Zoeken
 
 

Metaalbedrijf riskeert 40.000 euro boete vanwege brand in 2020


Roeselare, 28 mei 2024
Het metaalbedrijf Belcroom uit Roeselare staat terecht voor de vervuiling die optrad door het bluswater tijdens een brand in 2020. Dat melden verschillende Belgische media.

In oktober 2020 werd Belcroom, een metaalbedrijf dat gespecialiseerd is in het verchromen en vernikkelen van metalen, getroffen door een brand. Bij het blussen van de brand door de brandweer zou een grote hoeveelheid vervuild bluswater naar de omgeving zijn weggespoeld.

‘Een naburig bedrijf stelde zich burgerlijke partij omdat er tot honderd keer de toegelaten hoeveelheid PFAS werd aangetroffen op hun terrein. Ook in de Mandel en de Leie kwam vervuild water terecht', klinkt het in het Nieuwsblad.


In gebreke 

Volgens het Openbaar Ministerie en het naburig bedrijf nam Belcroom onvoldoende voorzorgsmaatregelen. In het verleden werd het bedrijf volgens het Nieuwsblad meerdere keren op de vingers getikt omdat de inkuiping rond bepaalde schadelijke stoffen niet voldoende zou zijn. Door vermeende nalatigheid vorderde het Openbaar Ministerie nu een boete van veertigduizend euro voor Belcroom en achtduizend euro voor de zaakvoerder.

 

Bedrijf pleit onschuldig

Belcroom wast zijn handen in onschuld. ‘De echte aanleiding van het probleem is dat de brandweer water gebruikte om te blussen, in strijd met alle interventieplannen. De inkuiping op het bedrijf volstaat voor de normale werking, maar niet als er duizenden liters bluswater bijkomen', pleitte de advocaat van Belcroom.

De rechter doet op 24 juni uitspraak.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren